На Сихові пропонують перепланувати ще один транспортний вузол. Що зміниться

4803 0
На ділянці покращать обслуговування маршрутів, що повертають на вул. Сихівську району ТЦ «Сільпо» - Районної адміністрації.
Фото умовне/проспект Червоної Калини

Фото умовне/проспект Червоної Калини

У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті».  Він, зокрема, передбачає зміну транспортного вузла пр. Червоної Калини – вул. Сихівська – вул. Скрипника.

Згідно із переплануванням, планують організувати єдину цілісну інфраструктуру для велосипедних маршрутів. розмежувати окремі ділянки пішохідних шляхів, велосипедних доріжок, організувати автобусну зупинку для пасажирів, що повертають на вулицю Сихівську. Окрім того, йдеться про організацію окремої смуги для громадського транспорту та покращити обслуговування маршрутів, що повертають на вул. Сихівську району ТЦ «Сільпо» - Районної адміністрації.

Для зменшення кількості транспорту планують збільшити кількість смуг зі зменшенням їх ширини та організувати окрему смугу для транзитного потоку. На ділянці також зменшать кількість фаз роботи світлофору та синхронізують їхню роботу розташованих на розвороті навпроти Сільпо та повороті на вулицю Сихівську. 

Читайте також: На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

На ділянці транспортного вузла пр. Червоної Калини – вул. Сихівська – вул. Скрипника влаштують велопарковку, велосипедні доріжки, заміну дорожньої розмітки і знаків на перехрестях. Навпроти Церкви Різдва Пресвятої Богородиці облаштують зупинку громадського транспорту та організують додаткові смуги для розвороту. Планується також організація транзитного потоку – смуга руху на прямий трафік та для транзитних потоків, з якої дозволяється рух лише вперед та перебудова в сусідні смуги із забороною поворотів чи розвертання.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv очільник директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, попередньо планували реалізувати проєкт за співфінансування міжнародних організацій. 

«Терміни наразі сказати не можемо, адже все залежить від наявного фінансування. Планували, що реалізація буде за співфінансування міжнародних організацій, але із цим зараз є затримки з різних причин. Намагатимемось ці проєкти реалізовувати міськими коштами, частинами», – зазначив він.

Нагадаємо, що проєкт також передбачає зміну планування транспортного вузла та пов'язаних із ним перехресть заїзду на проспект Червоної Калини із вулиці Хуторівка.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!