На Сихові пропонують облаштувати транспортний хаб. Що зміниться

1861 0
У Львові розробили проєкт перепланування вулиць. В одній із пропозицій йдеться про облаштування транспортного хабу біля ТЦ «Санта- Барбара».
Фото: проєкт перепланування

Фото: проєкт перепланування

У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає облаштування транспортного хабу на Сихові. 

Простір вміщатиме місця для відстою громадського транспорту та побутового обслуговування водіїв міських та приміських маршрутів. Йдеться про місця відпочинку, санітарних потреб та заклад харчування. Планують також розмежувати місця посадки/висадки пасажирів відповідно до напрямків, враховуючи кількість міських, та приміських маршрутів та відокремити зупинки для тролейбусів. У просторі пропонують облаштувати також зелену зону очікування. 

Згідно із переплануванням, на ділянці траснпортного вузла на проспекті Червоної Калини також пропонують організувати єдину цілісну інфраструктуру для велосипедних маршрутів, облаштують велопарковки, велосипедні доріжки та замінять дорожню розмітку і знаки на перехрестях. 

Читайте також: Які трамваї у Львові курсують найдовше 

Окрім того, зміниться організація руху по квазікільцю на в’їзді/виїзді зі села Зубра: однобічний рух по вул. Скрипника у напрямку в’їзду до села Зубра та вул. Драгана у напрямку виїзду з села Зубра забезпечують безперервний, більш безпечний рух до/з основної магістралі пр. Червоної Калини.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv очільник директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, попередньо планували реалізувати проєкт за співфінансування міжнародних організацій. 

«Терміни наразі сказати не можемо, адже все залежить від наявного фінансування. Планували, що реалізація буде за співфінансування міжнародних організацій, але із цим зараз є затримки з різних причин. Намагатимемось ці проєкти реалізовувати міськими коштами, частинами», – зазначив він.

Нагадаємо, що проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті» передбачає також змінення планування транспортного вузла та пов'язаних із ним перехресть заїзду на проспект Червоної Калини із вулиці Хуторівка. Детальніше читайте за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!