На Симоненка у Львові чистять озеро. Чи облаштували там обіцяний громадський простір

2452 0
Загалом на проведення робіт необхідно близько 80 тисяч гривень.
Фото: Твоє місто/Озеро на вул. Симоненка

Фото: Твоє місто/Озеро на вул. Симоненка

У Львові на вулиці Симоненка проводять очистку озера. Необхідність проведення робіт виникла через те, що водойма заросла рдесником. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця голови Франківської районної адміністрації Ольга Струмеляк.

«Роботи з очищення озера тривають, їх виконує підрядна організація. Раніше цього не робили через те, що на озері є багато качок, які на початку року розводилися. Тому ми витримали місяць тиші. Ми обговорили очистку озера з мешканцями, оскільки вони були занепокоєні тим, що ми поріжемо очеретник. Проте ми не будемо цього робити, а натомість очистимо рдесник посередині озера та сміття», – пояснила Ольга Струмеляк.

За її словами, кошти на очищення озера передбачені в межах поточного ремонту. Загалом на проведення робіт з очистки необхідно близько 80 тисяч гривень. Такі очистки проводять щороку, оскільки у водоймі немає проточної води, а тому вона застоюється. 

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Щодо громадського простору біля озера, який міськрада обіцяла облаштувати ще у 2020 році, заступниця голови Франківської РА зазначила, що роботи не починали через війну. Завершити роботи у Львові планували до кінця 2021 року. Станом на зараз є проєкт простору та візуалізація. Тоді у міськраді зазначали, що про проєкт з покращення благоустрою ішлося ще три роки тому. Тоді з такою ініціативою виступила група львівських архітекторів Puzanov Partners Landscapes. Для облаштування території біля будинку №20 на вул. Симоненка мали виділити 1,2 млн грн, але проєкт так і не почали реалізовувати.

Нагадаємо, що тут має з'явитись набережна, пляжна зона, прогулянкова доріжка, вуличні меблі та освітлення. Зокрема,  планували облаштувати літню сцену між озером і школою поряд.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!