На телеканалах і радіо України триває телемарафон єднання

1343 0
Зокрема, на молебні «Звернення до всевишнього про захист України» у Софійському соборі зібралися очільники всіх церков.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

16 лютого із 8:00 всі телеканали та радіо розпочали наживо транслювати загальнонаціональний телемарафон єднання  #UAразом. Спецефір розпочався виконанням Гімну України, після чого виступив президент України Володимир Зеленський із дому. За його словами, сьогодні нас об’єднує бажання жити в мирі. Про це повідомляє Детектор медіа.

Пізніше марафон продовжили зі студії у Верховній Раді ведуча Тетяна Гончарова та голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Далі виступили перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

На зв'язку зі студією були і військові з передової. 

«Ми до кінця будемо захищати наше майбутнє, майбутнє наших дітей. Вірте Україні, вірте Збройним силам, і ми переможемо», – сказав  генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк під час включення з Донецької області.

На молебні «Звернення до всевишнього про захист України» у Софійському соборі зібралися очільники всіх церков.

Додамо, що марафон показують: СТБ, ICTV, «1+1», УНІАН, «Україна», «Україна 24», «Інтер», НТН, «UA: Перший», «UA: Крим», «UA: Культура», всі регіональні філії Суспільного, «Дом», «Рада» тощо.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Нагадаємо, День єднання в Україні запроваджений та вперше відзначається у 2022 році. 14 лютого Володимир Зеленський підписав відповідний указ із метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Ідея запровадити День єднання виникла у президента на початку лютому через те, що була інформація про те, що 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Програму заходів Дня єднання у Львові дивіться за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!