На території колишньої фабрики Бачевських у Львові хочуть відреставрувати історичну будівлю

10751 0
Йдеться про комплекс промислових будівель кінця XIX – початку XX століття.
Візуалізація із засідання виконавчого комітету

Візуалізація із засідання виконавчого комітету

На території колишньої фабрики Бачевських у Львові хочуть реставрувати будівлю на вул. Богдана Хмельницького, 116 з пристосуванням під громадську функцію. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під засідання виконавчого комітету 19 березня.

Фотофіксація будівлі

Це є пам’ятка архітектури місцевого значення, комплекс промислових будівель кінця XIX – початку XX століття, а саме складські корпуси. Тут плануються реставраційні роботи з залученням відповідних фахівців. Площа забудови сягатиме 708 м².

«Також адаптують верхні приміщення, тому що дах багато разів змінювали і переробляли у радянський час. Загалом усі цінні елементи збережуть та дотримаються пам’яткоохоронного законодавства», – зазначив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що Львівська міськрада у 2020 році дозволила розбудувати житловий квартал на історичній частині колишнього заводу «Алмазінструмент», що на вул. Богдана Хмельницького, 116. 

Додамо, що будівельна компанія «Ріел» викупила акції ПАТ «Алмазінструмент». Під час ефіру програми «Наші реформи» на Tvoemisto.tv  директор компанії з питань розвитку Ігор Гуменчук зазначив, що історичні будівлі зносити не будуть.

Завод «Алмазінструмент» розташований на території колишньої фабрики Бачевського, що виробляла алкогольну продукцію з середини ХVIII ст. У другій половині ХХ ст. у виробничих корпусах горілчаної фабрики розмістили машинобудівне підприємство, потім завод алмазного інструменту. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!