У Львові дозволили розбудувати житловий квартал на території колишнього «Алмазінструменту»

4983 0
Тут розташують торговельні площі, готель, кафе, івент-хол та апартаменти.
Візуалізація забудовника

Візуалізація забудовника

Львівська міськрада дозволила розбудувати житловий квартал на історичній частині колишнього заводу «Алмазінструмент», що на вул. Богдана Хмельницького, 116. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили на виконкомі сьогодні, 20 березня.

 

Земельна ділянка площею 1,7 га призначена для будівництва адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови. Висота будівель не має перевищувати 29,8 м, утім висоту забудовник ще має узгодити з львівським аеропортом. Відсоток забудови – 50%.

Нині тут розташовані колишні адмінспоруди заводу. Як розповів під час виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, історичні будівлі руйнувати не будуть, натомість мають реконструювати. Тут розташують торговельні площі, готель, кафе, івент-хол та апартаменти.

За детальним планом території, у межах вулиць Новознесенської, Хмельницького, Волинської та Промислової коропорація «Ріел» будуватиме великий житловий квартал. Міська рада вже погодила будівництво комплексу в районі вулиці Волинської, де буде ЖК «Новий форт», а 20 грудня торік дозволила збудувати ЖК «Брама». Сьогодні ж виконком погодив розбудову ЖК «Вежа».

Читайте також: Школа, апарт-готель та житловий комплекс. Як може змінитися територія Львівського нафтомаслозаводу

Додамо, що будівельна компанія «Ріел» викупила акції ПАТ «Алмазінструмент». Під час ефіру програми «Наші реформи» на Tvoemisto.tv  директор компанії з питань розвитку Ігор Гуменчук зазначив, що історичні будівлі зносити не будуть.

Завод «Алмазінструмент» розташований на території колишньої фабрики Бачевського, що виробляла алкогольну продукцію з середини ХVIII ст. У другій половині ХХ ст. у виробничих корпусах горілчаної фабрики розмістили машинобудівне підприємство, потім завод алмазного інструменту. 

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація забудовника


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!