«Якщо є можливість, побудьте у більш безпечних місцях», – заступник голови ЛОВА

2900 0
Мешканцям, а особливо жінкам і дітям, радять побути у безпечних місцях, якщо є така можливість.
Фото: INPHO

Фото: INPHO

Сьогодні при виїзді з Польщі до України прикордонники спостерігають значне накопичення автотранспорту. На окремих напрямках зафіксували близько тисячі легкових авто і 150 вантажівок. Найімовірніше, люди повертаються в Україну на Великдень. Проте, якщо мешканці Львова та області мають можливість побути ще певний час у більш безпечних місцях, їм рекомендують залишитися. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Віталій Загайний.

«Сьогодні Львівщину, як і жоден регіон в Україні, не можна назвати безпечною. Цього тижня ми вже в цьому пересвідчилися, коли ворожі ракети потрапили не у військові об’єкти, а в цивільні. Тому, якщо наші мешканці, а особливо жінки і діти, мають можливість залишитися там, де вони є, рекомендую побути у більш безпечних місцях», – каже він.

Читайте також: На окремих напрямках при виїзді з Польщі до України виникли черги з авто і вантажівок

За його словами, кожен сам приймає рішення та відповідає за своє життя і здоров’я, але безпека повинна бути на першому місці.

«Якщо хтось вважає, що йому дуже треба чи принципово повернутися та провести Великодні свята вдома зі всією родиною, і це переважає над питанням безпеки, нехай повертається», – каже заступник голови ЛОВА.

Як зазначив Віталій Загайний, Львівська обласна військова адміністрація також звернулася до священнослужителів, аби ті зважали на комендантську годину під час освячень пасок та великодніх богослужінь, а самі процесії не призводили до скупчення людей.

Читайте також: Росіяни погрожують обстрілювати церкви на Великдень. Українців просять дивитися службу онлайн

«При сигналі «повітряна тривога» радимо перервати процедуру посвяти пасок і повернутися вже після відбою», – додав він.

Нагадаємо, що через погрози росії обстрілювати українські церкви міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає дотримуватись обмежень воєнного стану та правил комендантської години під час Великодніх свят. На Львівщині на Великодні свята, зокрема 24 квітня, поліція посилить заходи забезпечення правопорядку, а патрулі будуть маскимально наближені до храмі, у яких відбуватимуться богослужіння.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!