Росіяни погрожують обстрілювати церкви на Великдень. Українців просять дивитись службу онлайн

3036 0
Великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні онлайн та на телебаченні.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає дотримуватись обмежень воєнного стану та правил комендантської години під час Великодніх свят через погрози росії обстрілювати українські церкви. Про це він написав у своєму  Телеграмі.

«Міноборони російської федерації фактично зараз погрожує обстріляти українські церкви у Великодню ніч. В одне з найважливіших християнських свят, яке несе в собі світлу надію, що життя перемагає смерть. Звичайно, подають це з боку нібито майбутніх провокацій України. Раніше рашисти провокаціями виставляли вбивства в Бучі, Гостомелі та інших містечках Київської області. Тому нагадую, що надзвичайно важливо дотримуватись обмежень воєнного стану та правил комендантської години у вашому регіоні», – каже він.

Читайте також: Львів’ян просять приносити для бійців паски

Він закликав людей дотримуватися обмежень воєнного стану та правил комендантської години у кожному регіоні. Великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні онлайн та на телебаченні.

Богослужіння Української греко-католицької церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві транслюватимуться в ефірі національного всеукраїнського телемарафону на телебаченні та на YouTube каналі UA: Культура. Початок о 07:30 24 квітня. Живе ТБ УГКЦ також вестиме трансляцію.

Богослужіння Православної церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві можна буде переглянути в ефірі національного всеукраїнського телемарафону на телебаченні та на YouTube каналі UA: Культура. Початок о 23:30 23 квітня. 

Читайте також: У Львові збирають великодній кошик для бійців ЗСУ. Як долучитися

Нагадаємо, що у Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану. Відповідно до затвердженої державою комендантської години, яка на Львівщині триває з 23:00 по 6:00, традиційних нічних богослужінь не буде. Усі богослужіння будуть організовувати так, щоби вони завершились до початку комендантської години.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!