У Львові під час реставрації скульптури знайшли автограф автора. Фото

2910 0
У Львові закінчили реставрацію скульптури на даху будинку, що на вулиці Коновальця, 37.
фото: facebook

фото: facebook

Про це на своїй facebook-сторінці повідомила Лілія Онищенко-Швець, очільниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. «Реставруємо дві скульптури на даху будинку на Коновальця, 37. Знайшли автограф скульптора. Оцініть жіночу ніжку», – написала Лілія Онищенко-Швець та опублікувала фото скульптури.

Будинок №37 на вулиці Коновальця: збудований у 1914 році за проектом Міхала Кустановича. Над входом між вікнами 2 і 3 поверху встановлено горельєф жіночої фігури. Дві жіночі скульптури прикрашають також аттик (стінка, що розташована над карнизом і завершує споруду).

Читайте також: Жіночі скульптури у Львові: на що подивитися

Читайте також: Як виглядає відреставрована скульптура на вулиці Франка у Львові. Фото

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу про надання згоди на виконання ремонтних та будівельно-монтажних робіт. Ухвала передбачає дозвіл на проведення реставраційних робіт на будівлях, які належать територіальній громаді міста. У цьому переліку також і скульптурна група на фасаді будинку на вулиці Івана Франка, 2. Повний перелік об’єктів можна переглянути ТУТ.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!