На війні з окупантами загинули ще двоє захисників із Львівщини

2445 0
Степан Скобельський і Ростислав Мацьків загинули захищаючи Україну.
Умовне фото

Умовне фото

 Степан Скобельський

На Донеччині під час виконання бойового завдання 8 грудня загинув Герой Степан Скобельський. Про це повідомила Яворівська міська рада.

«Ще з 90-х років Степан вірно служив в легендарній 24 ОМБр, неодноразово був в гарячих точках в складі миротворчого батальйону. З 2014 року боронив Україну в зоні АТО і попри поранення, тяжкі наслідки після реабілітації, в березні цього року повернувся на захист нашої Батьківщини», – йдеться в повідомленні. 

У міськраді зазначили, що Степан з юності був музикантом, володів грою на багатьох інструментах, але найбільше любив фортепіано та гітару. Мав власний гурт і виступав на подіях Яворівської громади.

Ростислав Мацьків


На війні з російськими окупантами 11 грудня під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув 30-річний мешканець с. Журатин, солдат Ростислав Мацьків. Про це повідомили у Буській міській територіальній громаді.

Воїн брав безпосередню участь у військових заходах, необхідних для забезпечення оборони Батьківщини, захисту безпеки населення та інтересів держави на посаді командира відділення зенітно-артилерійського взводу десантно-штурмового батальйону, виявив стійкість та героїзм у захисті України. Про дату та час чину похорону повідомлять додатково.

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.
 
Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!