На війні загинув 21-річний захисник із Львова. Завтра з ним попрощаються

6029 0
Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Завтра, 25 травня, у Львові відбудеться прощання із 21-річним Героєм Олегом Часником. Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Що про нього відомо

Олег Часник народився 3 серпня 2001 року у Львові. Навчався у Середній загальноосвітній школі №30 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту у Вищому професійному училищі №29. У вільний час активно займався боксом, був членом спортивного клубу «Вільний Характерник» та призером численних обласних змагань. Після завершення навчання проходив строкову військову службу, згодом підписав контракт із Збройними Силами України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації боровся із окупантами на території Харківської та Донецької областей у складі 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центру миротворчості та безпеки. За героїчні дії з порятунку свого командира під час виконання бойових завдань та знищення чисельного ворожого десанту був відзначений почесним нагрудним знаком Начальника Генерального штабу «За взірцевість у військовій службі» III-го ступеня та відзнакою Президента України «За військову службу Україні». У Олега Часника залишилися батьки та молодший брат.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!