Київ

На в'їзді в Київ затримали архієрея УПЦ МП. Виявили недійсні документи та переписки з абонентами рф

804 0
На в'їзді до Києва прикордонники виявили священнослужителя з тісними московськими зв’язками та недійсними документами.
Фото: Держприкордонслужба / Facebook

Фото: Держприкордонслужба / Facebook

На в'їзді до Києва прикордонники виявили священнослужителя з тісними московськими зв’язками та недійсними документами, повідомили у Державній прикордонній службі.

Під час перевірки особи на можливу антиукраїнську діяльність, військовослужбовці Держприкордонслужби виявили листування з абонентами рф. Серед десяти останніх контактів у месенджері священнослужителя, троє були з підписом «москва». У листуванні з абонентом, у якого російський номер телефону, архієпископ скаржиться, що поїхав би з України, але «…квартири і «шмутки» тримають».

 

Надалі прикордонники з’ясували, що паспорт громадянина України, який пред’явив «батюшка», недійсний. Крім того, у відкритих джерелах є чимало публікацій, де вказана особа фігурує в майнових скандалах.

Наразі архієпископа передали співробітникам СБУ для подальшої перевірки та прийняття правового рішення щодо нього.

За інформацією джерел «Української правди», затриманим є архієпископ Пантелеймон (в миру Віктора Бащука) – архієпископ Бучанський, вікарій Київської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, на в’їзді в Київ прикордонники затримали настоятеля Свято-Михайлівського храму в Бородянці Віктора Талька, у підвалі якого під час окупації  Київщини росіяни утримували волонтерів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!