На вуличне освітлення у Львові планують виділити 45 млн грн

1571 0
Нині якраз активно тривають роботи із заміни вуличного освітлення.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Із міського бюджету на утримання мережі зовнішнього освітлення Львова планують виділити 45 мільйонів гривень. За ці кошти мають замінити лампи, кабелі, аварійні опори. Торік ця сума становила 39 млн грн. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець 

«Зовнішнє освітлення у Львові – це великий технологічний комплекс, близько 1400 км мереж, 16 тис. опор і 410 шаф. Обслуговує його ЛКП «Львівсвітло» згідно з відповідною програмою, а місто компенсує видатки з бюджету для утримання. Цього року після зимового періоду через перепади температури, а також ракетні обстріли, були різні технічні несправності. Окрім цього, зараз є багато світильників, які потрібно замінити», – сказав він.

Читайте також: Як Львів жив без світла та що стало початком електрифікації

Посадовець додав, що зараз якраз активно тривають роботи із заміни вуличного освітлення.

«За два місяці ми замінили 211 світильників, 1676 ламп і близько 5 км кабельної мережі. До кінця березня матимемо результат, який після зими дозволить вийти на якісне освітлення міста», – додав Олександр Одинець.

Нагадаємо, що через масовані ракетні обстріли росіян та удари по енергетичній інфраструктурі на Львівщині обмежували використання зовнішнього освітлення та реклами. Це робили для того, щоб запобігти плановим вимкненням електроенергії.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!