На вулиці Бандери у Львові почали висаджувати дерева

1495 0
За кілька днів мають висадити 89 дерев аж 8 видів.
Фото: Львівавтодор

Фото: Львівавтодор

Із самого ранку сьогодні на вул. Бандери кипить робота – триває посадка дерев, про це повідомляє ЛКП «Львівавтодор».

В компанії зазначають, що мають амбітну ціль – за кілька днів висадити 89 дерев аж 8 видів.

Розповідають, що під час посадки дерев до працівників долучалися мешканці вулиці Бандери, які хотіли допомогти, деякі – геть юні.

Окрім цього, підрядна організація «Онур Конструкціон Інтернешнл» здійснює полив висаджених зелених насаджень.

«Тож уже наступної весни на вулиці Бандери будуть квітнути нові дерева, і їх зелене листя радуватиме не тільки львівʼян, а й гостей міста», – зазначають у «Львівавтодорі».

Нагадаємо, на вулиці Степана Бандери після коригування проєкту мають завершити ремонт аварійної підпірної стінки, облаштувати громадський простір і транспортний хаб, а також збільшити озеленення території. Як нещодавно повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, тут планують також встановити постійні дорожні знаки, поставити штатні світлофори, висадити ще 81 дерево. Наразі на вулиці вже висадили 19 дерев, з яких 11 – у межах хабу, 8 – на самій вулиці. Зокрема, облаштування відкосу на Бандери планували закінчити до 15 жовтня 2022 року, однак наразі вони ще тривають.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

Згідно з проєктом, вартість робіт становить 209 млн грн, наразі їх виконали на більш ніж 200 млн грн, а оплатили 158 млн грн. Частину робіт зможуть оплатити лише після коригування проєкту. Чи зміниться початкова ціна – залежить від експертизи корегованого проєкту, яку планують на червень – липень 2023 року. 

19 грудня минулого року смугу біля підпірної стінки на вулиці Бандери вже відкрили для руху автомобілів та громадського транспорту. Трамваї №1 та №2 повернулись на свої звичні маршрути. У січні 2023 на вулиці Чупринки на 30 метрів вперед тимчасово перенесли зупинку громадського транспорту, оскільки на території майбутнього транспортного хабу розпочали облаштування безбар’єрної платформи зупинки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!