На вулиці Героїв Майдану у Львові реставратори відновили історичні двері

883 0
Вартість реставраційних робіт становила близько 46 тисяч гривень.
фото: бюро спадщини

фото: бюро спадщини

Ще одні відреставровані двері прикрашатимуть будинок на вулиці Героїв Майдану, 5ц. Майстри працювали із сосновими внутрішніми дверима. Вони замінили пошкоджені ділянки дверей, відновили світлик, встановили нове фацетоване скляне заповнення та відновили втрачений раніше відбійник для ніг. Про це повідомили у ЛКП «Бюро Спадщини».

«На жаль, автентичні ручки дверей були втрачені, але на полотні ми знайшли сліди їх кріплення. По цих слідах ми зрозуміли, якою була форма ручок, і відновили їх за зразком збережених з іншого будинку на вул. Чупринки», – каже майстер-реставратор Павло Войтович.

Читайте також: У Львові відреставрували одну із найвищих брам міста. Фото до і після

Вартість реставраційних робіт становила близько 46 тисяч грн. З цієї суми вклад учасників програми становив 13 851 грн.

Нагадаємо, що це вже не перший відреставрований об’єкт в цьому під’їзді, раніше в межах програми співфінансування тут відновили зовнішню браму. Черговий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам триватиме з 1 по 15 вересня.

Фото: ЛКП «Бюро Спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!