У Львові прийматимуть заявки на реставрацію історичних вікон та брам. Як і коли можна подати

1423 0
До нових заявок черга дійде орієнтовно за два роки.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У вересні у Львові прийматимуть заявки на реставрацію історичних вікон і брам. Зокрема, ЛКП «Бюро спадщини» оголошує черговий набір заявок від мешканців в Програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Про це повідомляє ЛМР.

Учасниками нового набору стануть мешканці, які зголосяться через центри надання адміністративних послуг Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня. Звернення, подані поза цими часовими рамками, отримають відмови.

Читайте також: У Львові відреставрували одну із найвищих брам міста. Фото до і після

За словами директора ЛКП «Бюро спадщини» Павла Богайчика, новий набір проводять щоосені на початку вересня, адже за рік отримують велику кількість запитів.

«У процесі реставрації багато брам, черга рухається впевнено. До нових заявок черга дійде орієнтовно за два роки. Тож зараз охочі мають можливість стати учасниками Програми співфінансування та організуватися із сусідами», – каже Павло Богайчик.

Подати заявку можна на сайті ЛКП «Бюро спадщини» у розділі «Співфінансування».

Починаючи з 2018 року у Львові відновили майже 170 брам та 125 вікон і балконних дверей. Наразі 17 брам та 6 вікон в процесі реставрації. Також 3 вікон та 2 балконних дверей замінили з металопластикових на дерев’яні.

Нагадаємо, що при реставрації брам 70% вартості робіт оплатять з  міського бюджету, 30% – мешканці. При відновленні вікон за цією Програмою, 60% оплачує місто і 40% – мешканці. Якщо ж майстри проводитимуть заміну пластикових вікон на дерев’яні, частки співфінансування є рівні – 50% на 50%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!