На вулиці Пекарській демонтували два кіоски, які заважали реконструкції

2265 0
Вартість реконструкції вулиці становить 109,4 млн грн.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

На вулиці Пекарській демонтували дві тимчасові споруди, які заважали реконструкції вулиці. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

МАФи демонтували на вулиці Пекарській, 65. Це були два кіоски, які були з’єднані як один павільйон. 

На вулиці ж ще 5 павільйонів, на яких написано «продається» або «оренда». У міськраді також планують домовитися з цими підприємцями, аби прибрати звідти МАФи. 

Читайте також: Вулицю Пекарську Львові планують відкрити для проїзду з 1 вересня

Нагадаємо, що із 1 вересня вулицю Пекарську планують відкрити для проїзду транспорту. Ремонт зараз зосередили на відрізку від вул. Шимзерів до вул. Тершаковців. Реконструкцію проводить підрядна організація ТзОВ «Вельт-Капітал» за 109 мільйонів гривень.

Директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід каже, що на вул. Пекарській зреалізували багато проєктних рішень за принципом «вулиці для всіх». Так, на вул. Пекарській є місце для пішоходів, велосипедистів, припаркованих і авто, які рухаються по транзиту. Біля медичного університету будуть облаштовані відпочинкові зони, де люди зможуть посидіти на лавочках, там також облаштують питний фонтан.

Велодоріжка на вул. Пекарській стане частиною загальної веломережі міста, завдяки якій поєднають велосипедним рухом мікрорайон «Майорівка» з центром міста.

Вул. Шимзерів відкриють дещо пізніше, попередньо до кінця жовтня. 

Фото Любомира Зубача

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!