На вулиці Пекарській у Львові відреставрували історичну металеву браму. Фото

2668 0
Розчистивши шари фарби фахівці виявили автентичний червоний відтінок дверей, який відновили.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові на вул. Пекарській, 47, навпроти Національного університету ветеринарної медицини, відреставрували ще одні історичні двері. Роботи з відновлення тривали близько місяця, повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

Читайте також: У Львові відновили історичну браму поблизу Домініканського собору

«У порівнянні з іншими металевими брамами, які трапляються, ця була відносно непогано збережена, проте, аби її зберегти на тривалий час, потрібна була реставрації. У брамі поставили нові заклепки, а також двері довелося частково розібрати та вирівняти деякі елементи. Особливо у нижній частині, де вони були пошкоджені найбільше», – каже реставратор Ярослав Пащак.

Читайте також: Брама з плющем. У центрі Львова відреставрували ще одні старовинні двері

За його словами, раніше ці двері були зафарбовані чорною фарбою.

«Ми розчистили ці шари фарби та виявили автентичний червоний відтінок дверей, який і відновили. А ще ці двері цікаво оздоблені склом трьох кольорів: медове, червоне та зелене. Його красу тепер добре видно», – додає реставратор.

Читайте також: Берлін у центрі Львова. Як після реставрації виглядає брама на Князя Романа

Відновили браму у рамках міської програми співфінансуванняразом з мешканцями.

За словами директора ЛКП «Бюро спадщини» Павла Богайчика, загальна вартість робіт становила 74 107 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати 22 200 грн свого внеску.

Фото ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!