На вулиці Щурата у Львові з’явиться новий сквер

1427 0
У планах – доєднати цю зелену зону до нещодавно створеного скверу ім. Івана-Віталія Берези на вул. Миколайчука, 18.
фото: ілюстративне/unsplash: Gayatri Malhotra

фото: ілюстративне/unsplash: Gayatri Malhotra

На вулиці Щурата у Львові з’явиться новий сквер. Йдеться про ділянку по сусідству зі сквером імені Івана-Віталія Берези. Про це повідомили в департаменті містобудування Львівської міськради.

«Аби не ризикувати і не чекати появи, скажімо, несанкціонованого МАФу на цій ділянці, місто ініціювало створення нового скверу», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові визначили проєкт школи і дитсадка у мікрорайоні Під Голоском

У планах – доєднати цю зелену зону до нещодавно створеного скверу ім. Івана-Віталія Берези на вул. Миколайчука, 18, межі якого у березні саме затвердили на сесії ЛМР. Сквер створили на території площею більш ніж гектар поряд зі школою № 97 і назвали на честь мешканця вулиці Щурата і воїна, який загинув у зоні АТО 2014 року.

Невдовзі на вулиці Щурата має з’явитися новий житловий квартал зі школою та садочком. Створення скверу підтримали профільні комісії. На черзі – голосування на сесії. Загалом цьогоріч управління земельних ресурсів департаменту містобудування ЛМР готує матеріали на створення п’яти нових скверів у Львові.

Нагадаємо, що в мікрорайоні Рясне на вулиці Величковського планують облаштувати сквер. Окрім того, сквер площею 0,5 га хочуть створити і у мікрорайоні Під Голоском.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!