На вулиці Шевченка у Львові встановлять скульптури сучасного мистецтва

4908 0
Експозицію облаштують в межах Львівського тижня скульптури.
Фото умовне/вулиця Шевченка

Фото умовне/вулиця Шевченка

В межах Львівського тижня скульптури 2023 на вулиці Тараса Шевченка облаштують «Вуличну галерею Шевченка». На відремонтованій ділянці вулиці встановлять 5 скульптур. Про це під час відкриття заходу повідомив куратор тижня скульптури, український галерист Павло Гудімов.

«Також скульптури представлять на вулиці Шевченка, яка відкривається через кілька днів. Наразі там відбувається монтаж п'ятьох творів сучасного мистецтва», – зазначив він.

Нові скульптури з'являться також на проспекті Свободи,в Стрийському парку, вул. Шота Руставелі, площі Петрушевича, Львівському палаці мистецтв, залізничному вокзалі Львова, артцентрі «Я Галерея» та у Львівському скансені. Цьогоріч захід відбуватиметься  на понад 10 виставкових просторах,  де представлять понад 300 скульптур, об’єктів та інсталяцій,  включаючи великі паркові та вуличні скульптурні проєкти. Головною темою проєкту є «Старе і Нове/Нове і Старе». Львівський тиждень скульптури триватиме з 20 вересня по 11 жовтня.

Читайте також: «Тілесна краса у всіх проявах». Для чого в Стрийському парку встановили скульптури і за які кошти 

Нагадаємо, що напередодні ,у Стрийському парку встановили колекцію сучасних скульптур, яка формує новий «Скульптурний маршрут». Витрати на перевезення і встановлення скульптур взяв на себе засновник цього мистецького об’єднання Юрій Сташків. Найбільше обговорень зібрала скульптура Василя Кочового «Впевнена». 

Зазначимо, що раніше у коментарі Tvoemisto.tv ландшафтний архітектор та куратор Павло Гудімов пояснив задум цієї скульптури. За його словами, автор виступає проти бодішеймінгу. Скульптура направлена на те, щоб люди нарешті зрозуміли, що краса тілесна є у всіх проявах. Вона теж була створена під час симпозіму і вже 2 роки стоїть у Каневі. Детальніше про колекцію скульптур, читайте тут.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

 

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!