На вулиці Шота Руставелі відновили історичну браму. Фото до і після

1696 0
Загальна вартість реставраційних робіт становила понад 74 тисяч грн.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові відновили металеву браму в будинку на вулиці Шота Руставелі, 34а, що поблизу Стрийського ринку. Загальна вартість реставраційних робіт становила 74 660 грн. З цієї суми місто оплатило майже 52 тис. грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини» 

«Стан брами до реставрації був незадовільний. Під значним нашаруванням старої фарби було багато кородованих і пошкоджених місць. Частину фрагментів металевих листів брами ми замінили на нові, а решту – відреставрували та скріпили на заклепки. Також була деформована нижня частина, знищені пороги та завіси. Нас чекало багато роботи», – зазначив майстер-реставратор Ярослав Пащак.

Брама до реставрації

Окрім проведеного комплексу робіт над брамою, фахівці встановили старий австрійський механічний замок на ключ та виготовили нові ручки, які відповідають стилістиці брами. Також вони відновили усі втрачені декоративні елементи, що оздоблюють дверні полотна. 

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Брама після реставрації

Фахівці відновлювали браму близько двох місяців.

Нагадаємо, біля Львівської національної філармонії відновили історичну браму. Майстри реставрували зовнішню браму в будинку на вулиці М. Скорика, 13. Загальна вартість робіт становила орієнтовно 89 тися гривень.

 

Фото ЛКП «Бюро спадщини» 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!