Фірма родини Козловського оскаржує штраф за самовільні роботи у пам'ятці на Січових Стрільців

2908 0
На виконавця наклали штраф – 170 тисяч гривень, також видали припис про зупинення робіт.
ФОТО: GOOGLE-MAPS

ФОТО: GOOGLE-MAPS

У Львові у пам’ятці архітектури, що на вулиці Січових Стрільців 2, попри приписи і судові заборони, тривають масштабні ремонтні роботи. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.  

Читайте також: Суд скасував рішення про виділення землі Козловському під будівництво пологового на Раппопорта

Він каже, що не знає, що саме буде у будівлі, що на розі вулиць Гнатюка та Січових Стрільців, але певен, що масштабні роботи, які з літа тривають у дворику пам’ятки архітектури, загрожують будівлі.

«Це історично цінна будівля нашого міста. Роботи там, це зафіксовано на фото, тривають. Немає належного нагляду археологів. Найважливіше, нема належних документів і погоджень. На виконавця накладено штраф – 170 тисяч гривень, також дано припис про зупинення робіт. Роботи не зупинили, припис не виконали, штраф не сплатили. Натомість представники юридичної особи подали до суду. Зараз триває судовий процес, де вони оскаржують накладення штрафу», – розповів Андрій Москаленко.

Читайте також: Суд скасував рішення про виділення землі Козловському під будівництво пологового на Раппопорта

Він каже, що вони оскаржують накладення штрафу, бо це документ, на якому можуть ґрунтуватись усі майбутні звинувачення.

«Штраф вони оскаржують тому, що це єдиний документ, який засвідчує, що вони роблять ці роботи з порушенням. У протоколі написано, що не надано жодних дозволів, немає документів, немає реакції. Це документ не про суму коштів, це документ для відкриття кримінальних справ, це єдина фіксація порушень. Завдання адвокатів це скасувати, щоби не було первинного документу, тоді всі наступні кроки анульовуються», – зазначив Андрій Москаленко.

У вересні торік депутати ЛМР землю на Січових Стрільців, 2 віддали ОСББ «Свободи 11», керівником якого раніше був львівський депутат і бізнесмен Григорій Козловський. За даними платформи Youcontrol за адресою вул.Січових Стрільців 2 зареєстрована ТЗОВ «ЕЛІТ- НЕРУХОМІСТЬ», засновниками якої є донька Григорія Козловського та його батько – Козловська Меланія Григорівна та Козловський Петро Петрович.

«Адвокати, які представляють інтереси власника у суді, це відомі тепер депутати Львівської міської ради Олексій Різник і Юрій Ломага», – каже Андрій Москаленко.

Олексій Різник, за даними порталу «Чесно» є партнером бізнесмена і депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського.

Юрій Ломага, за даними порталу «Чесно» працював адвокатом Григорія Козловського. У лютому 2020-го його звинуватили у самовільному будівництві ресторану у Стрийському парку у Львові.

Tvoemisto.tv намагалося дізнатися позицію депутатів у фракції «Європейської солідарності», однак вони відмовилися коментувати страву, поки немає рішення суду.

Читайте також: Мерія Львова звинувачує фірму родини Козловського у самовільних роботах у пам'ятці архітектури

Нагадаємо, раніше про самовільні роботи в пам’ятці архітектури повідомили львівські археологи. Власники будівлі мали звернутися за археологічним наглядом. Там, припускають археологи, могли трапитися дерев’яні будівлі періоду середньовіччя чи рештки матеріальної культури більш ранніх часів.

Будинок на вулиці Січових Стрільців, 2 – найстаріший на вулиці чотириповерховий наріжний житловий будинок. Його будували у 1846-1847 роках у стилі класицизму, як прибутковий дім графа Каєтана Карницького.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!