На вулиці Юрія Руфа у Львові збудують приватний медцентр

3745 0
Там буде сформовано підземну частину стоянки з виїздом як на північ, так і на південь.
Візуалізація закладу охорони здоров

Візуалізація закладу охорони здоров'я із виконкому ЛМР

У Львові на вулиці Юрія Руфа, 6 збудують чотириповерховий приватний заклад охорони здоров’я. Відповідні містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво сьогодні погодили ТзОВ «Інсула Інвест» під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Влітку 2022 року виконком вже розглядав це питання і надав ТзОВ «Інсула Інвест» дозвіл на підготовку до будівельних робіт – знесення оранжереї на ділянці, яку ще у 2020 році за 7 600 001 грн продала Львівська обласна клінічна лікарня.

Під час виконкому сьогодні, 19 травня, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що зараз не змінюються параметри містобудівної документацї ні з точки зору висоти, ні з точки зору габаритів будівлі. Корегують лише назву, щоб вона відповідала будівельним нормам (із «лікувально-діагностичного центру» корегують на «заклад охорони здоров’я»).

Влітку минулого року Антон Коломєйцев пояснював, що там буде сформовано підземну частину стоянки з виїздом як на північ, так і на південь, чотириповерхову забудову, що нижча, ніж оточуючі її будівлі. Окрім цього, для покращення пішохідного зв’язку і загалом зв’язку між вулицями Юрія Руфа та Пекарською, яку нещодавно ремонтувли, буде цікавий громадський простір.

Заклад охорони здоров’я збудують на ділянці площею 0,2155 га у зоні Г-5 (зона лікувальних установ відповідно до плану зонування територій (зонінгу) Личаківського району, затвердженого ухвалою міської ради від 25.01.2018 № 2914). Гранично допустима висота може становити 20,65 м. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 49 %.

Читайте також: Недобуд неподалік центру Львова хочуть переробити під медцентр

Додамо, що містобудівні умови та обмеження погодили товариству з обмеженою відповідальністю «Інсула Інвест». За даними Youcontrol, компанія зареєстрована на вулиці Стрийській. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Берба. Та ж компанія збиралася знести будинок Терлецького на Сахарова, 52 та замість нього збудувати офісний центр, а нині – зводить торговий центр поблизу ринку Любінське сяйво на вул. Садовій. Інша фірма, що належить Олександру Бербі, будує готель та офіси на перехресті Стрийської – Наукової. Як пишуть «Наші гроші. Львів», майже вся територія біля озера на Стрийській перебуває в оренді його компаній, а це понад 3,5 га. 

Нагадаємо, нещодавно виконком також дав дозвіл ТзОВ «Леомедік» перебудувати нежитлову будівлю під чотириповерховий медичний центр. Йдеться про достатньо занедбаний недобуд на вул Руфа. Будівлю планують завершити у тій висотності, яка сьогодні задана карнизом цієї будівлі, повністю для нежитлових функцій. Крім того, в межах існуючого контуру пропонується сформувати підземний паркінг на 20 місць. Йдеться  про земельну ділянку, яка також належала до обласної лікарні. Саму будівлю продали через аукціон Львівської обласної ради. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!