Недобуд неподалік центру Львова хочуть переробити під медцентр

7175 0
Йдеться про земельну ділянку, яка належала до обласної лікарні. Саму будівлю продали через аукціон обласної ради.
Візуалізація медичного центру на вул. Юрія Руфа, 6 / Фото з виконкому ЛМР

Візуалізація медичного центру на вул. Юрія Руфа, 6 / Фото з виконкому ЛМР

На вулиці Юрія Руфа,6 у Львові нежитлову будівлю планують переробити під чотириповерховий медичний центр. Містобудівні умови та погодження 9 травня затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради.

«Йдеться про достатньо занедбаний недобуд на вул Руфа. Будівлю планують завершити у тій висотності, яка сьогодні задана карнизом цієї будівлі, повністю для нежитлових функцій. Крім того, в межах існуючого контуру пропонується сформувати підземний паркінг на 20 місць», – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Також пропонується озеленити територію і облаштувати ще кілька наземних гостьових паркомісць.

Так ця будівля на вул. Юрія Руфа, 6 виглядає сьогодні / google maps

Йдеться про земельну ділянку, яка належала до обласної лікарні. Саму будівлю продали через аукціон Львівської обласної ради. Зазначимо, що вона розташована у межах історичного ареалу Львова, дозвіл на реконструкцію отримало ТзОВ «Леомедік». За даними YouControl підприємство зареєстроване у Львові в 2015 році, його керівником і кінцевим бенефіціаром є Ярослав Рибчак.

Візуалізація

Нагадаємо, що Міністерство культури України заблокувало проведення будь-якого будівництва в історичному ареалі Львова без погодження. Про це під час пленарного засідання ЛМР повідомляв міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, таке рішення Мінкульту значно ускладнить проведення усіх процедур із будівництва та залучення до цього інвесторів.  

Софія Шавранська

Візуалізація з виконкому ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!