У Львові пропонують продовжити трамвайну лінію до ТРЦ «Спартак»

5099 0
Проектом передбачено влаштування спільного руху трамваїв та автомобілів по одній смузі руху в кожного напрямку.
Фото умовне/вулиця Замарстинівська

Фото умовне/вулиця Замарстинівська

У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає реконструкцію вулиці Замарстинівської із продовженням трамвайної лінії.

Проєкт передбачає дві смуги спільного руху, дві велосмуги, тротуари з обох сторін вулиці. Йдеться про ремонт вулиці на ділянці від вулиці Торф’яної до Варшавської із метою продовження трамвайної лінії. Це дасть можливість збільшити охоплення північного району міста масовим громадським транспортом, зокрема ділянки наявної багатоповерхової забудови між вул. Лінкольна та Уманською, новобудови на території колишнього інструментального заводу, новобудови між вул. Замарстинівською та вул. Топольною, а також ТРЦ «Спартак».

Зокрема, пропонують влаштування кільцевого перехрестя на вул. Замарстинівська – вул. Варшавська для спрощення проїзду з другорядного напряму та ліквідації надмірної площі перехрестя, нові пішохідні переходи, велосипедний рух навколо кільця.

Читайте також: На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

Проектом передбачено влаштування спільного руху трамваїв та автомобілів по одній смузі руху в кожного напрямку, влаштування велосипедної та оновлення пішохідної інфраструктури. Йдеться також про реконструкцію перехресть вул. Замарстинівська – вул. Мазепи та вул. Замарстинівська – вул. Варшавська.

Орім того, на перехресті вул. Замарстинівська – вул. Варшавська пропонують облаштувати зупинку для громадського транспорту. Також йдеться про облаштування спуску з вул Круглої та зупинки ближче до  ТРЦ «Спартак».

Нагадаємо, що на Сихові планують провести зміну транспортного вузла пр. Червоної Калини – вул. Сихівська – вул. Скрипника.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!