На вулицю Хуторівку у Львові скерують ще приблизно 50 мільйонів гривень

2905 0
Кошти скерують на облаштування сходів на міст на проспект Червоної Калини, освітлення, павільйони для зупинок і озеленення.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

Ще понад 50 мільйонів гривень місто може витратити на вулицю Хуторівку. Зараз відбувається коригування проєкту. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Читайте також: Тролейбус №23 у Львові почав курсувати за новим маршрутом

«Нині йдеться про корегування проєкту приблизно на 50 мільйонів гривень. В корегованому проєкті є облаштування сходів на міст на проспект Червоної Калини, освітлення, павільйони для зупинок і озеленення, деякі інші роботи», – каже Микола Власюк.

Оскільки додаткова угода не перевищує 50% від вартості, закон дозволяє не змінювати підрядника, утім закупівлю все ж оголосять на Рrozorro. 

Загальна вартість робіт з корегованим проєктом сягатиме приблизно 177 мільйонів гривень. Микола Власюк каже, що за фактично виконані роботи місто заплатило майже 120 мільйонів гривень, дещо менше, ніж за тендерним договором, який підписали з компанією Онур взимку 2019 року.

«Зрештою, ремонт на вулиці Хуторівці вийшов дешевшим, ніж планували за рахунок того, що окремі роботи не проводили», – каже він.

Розпорядження голови Львівської ОДА 1095/0/5-21 від 9 листопада 2021 року. У якому він погодив коригування проєктної документації, поданої Львівською міською радою, на реконструкцію вулиці Хуторівка у Львові, враховуючи експертний звіт київської архітектурної фірми ТзОВ «Проексп» від 15 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, ремонт вулиці Хуторівка розпочали взимку торік, у вересні її вже відкрили для проїзду. Реконструкцію виконує ТзОВ «Онур конструкціон» за понад 125 млн грн. На вулиці проклали тролейбусну лінію, нею вже курсує тролейбус № 23. На вулиці Хуторівці планують висадити понад чотири сотні дерев і більше двох тисяч кущів. Влітку цього року депутати Львівської міської ради проголосували за перейменування Хуторівки на честь Івана Павла ІІ, а територію студмістечка УКУ біля Стрийського парку (у районі вул. Стрийської та вул. Козельницької) – на площу Святої Софії Премудрості Божої. 

Детальніше про проєктування і реконструкції вулиць у Львові читайте за посиланням. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!