На які товари найбільше зросли ціни на Львівщині. Статистика

1672 0
Від початку 2023 року ціни на споживчі товари і послуги у Львівській області зросли на 3,2%.
Фото умовне

Фото умовне

За період 2023 року ціни на споживчі товари та послуги на Львівщині зросли на 3,2%. Продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 5,6%.

Джерело: Головне управління статистики у Львівській області

Найбільше (на 16,5%) подорожчали овочі. Ціни на яйця, пшоно, пластівці вівсяні, оселедці, сири тверді типу едам, вафлі, печиво сухе зросли на 4,3–2,2%; субпродукти курячі та свинячі, вироби з м’яса варено-копчені та делікатесні, ковбаси варено-копчені, хліб, молоко, сметана з підвищеним вмістом жиру, вершки, сири плавлені, шоколад, спеції подорожчали на 1,9–1,1%.

Подешевшали ціни на крупи пшеничні, манні, гречані, рис, макаронні вироби та мед. Також на 1,6–1,2% знизилася вартість на соняшникову олію, живу рибу та майонез.

Читайте також: Великдень і Пасха. Що спільного і в чому відмінність

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищилися на 1,0%. Одяг і взуття подорожчали на 6,4%.

Для довідки:

Індекс споживчих цін (ІСЦ, інфляція) є показником зміни в часі цін і тарифів на товари та послуги, які купує населення для невиробничого споживання. Розраховується щомісячно на основі даних про ціни (одержуються органами державної статистики шляхом щомісячної реєстрації цін і тарифів на споживчому ринку) та даних національних рахунків щодо витрат домогосподарств на кінцеве споживання по країні в цілому з подальшим розподілом (за результатами вибіркового обстеження умов життя домогосподарств).

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!