На якому етапі будівництво житла для поранених переселенців у Львові

650 0
На спорудження житла Єврокомісія виділила 19,5 млн євро грантових коштів.
зведення соцжитла на миколайчука/ фото: лмр

зведення соцжитла на миколайчука/ фото: лмр

На вул. Миколайчука у Львові триває зведення соціального житла для поранених переселенців. Зараз будують перший з 8 будинків. Вже облаштували фундамент, залили бетон та почали встановлювати будівельні конструкції. Загалом тут зможуть мешкати 700 осіб. На спорудження житла Єврокомісія виділила 19,5 млн євро грантових коштів. 

Джерело: пресслужба ЛМР.

Директор будівельної компанії «Прогресбуд», яка стала переможцем конкурсу на будівництво першого будинку, Назар Яремчук розповів, що наразі тривають земляні роботи.

Читайте також: Скільки коштів Львів витрачає на утримання переселенців у міських шелтерах 

«Вже є влаштована основа, фундамент під каркас будівлі. Провели бетонування і почали встановлювати будівельні конструкції. Ми будемо ставити дизель-генератори, сонячні батареї, що дозволять повністю забезпечити будівлю безперебійним електроживленням. До того ж, тут будуть задіяні енергозберігаючі технології, включаючи встановлення теплових насосів», – зазначив Назар Яремчук.

Керівники проєкту з будівництва житла зазначають, що цей проєкт є частиною Програми Nefco in Ukraine «Зелене відновлення України», яка передбачає дотримання вимог щодо «зеленого» будівництва, де у фокусі екологія та сталий розвиток.

Як наголошував раніше керівник проєкту Юрій Теліпський, перший будинок зведуть цьогоріч.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на вул. Миколайчука розпочалося будівництво першого з восьми будинків, де будуть проживати поранені ВПО, які проходять реабілітацію.  У межах проєкту передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

Юлія Кметик

Фото ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!