На якому етапі облаштування транспортного хабу на вулиці Бандери. Фото

2755 0
Із наступного тижня мають розпочати роботи з поверхнею.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

У Львові змінюють покриття на перехресті вулиць Бандери – Генерала Чупринки, де мають облаштувати транспортний хаб. Стару плитку передадуть у Франківську районну адміністрацію, яка зможе її використати повторно. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

«На ділянці зняли всю плитку, провели кабелі, воду і каналізацію. Тут також буде фонтан питний, як і біля Органного залу. Окрім цього, поставили кільця під дерева, яких має бути 11. Фактично, підземні роботи завершили. Із наступного тижня почнемо роботи з поверхнею», – каже він.

Читайте також: До кінця року у Львові трамваї знову зможуть курсувати вулицею Бандери

За словами Миколи Власюка, вуличних меблів у цьому встановлювати не будуть, а вже весною.

Усі роботи виконують у межах реконструкції вулиці Степана Бандери, яку відкрили наприкінці минулого року. На неї передбачали 200 млн грн.

Загалом майбутній транспортний хаб – це громадський простір із озелененням, у межах якого має бути комфортно пересідати з громадського транспорту на екологічно-індивідуальний або навпаки. Це середовище має в собі дві зупинки – на Чупринки та на Бандери. Для цього там також передбачать станцію nextbike, паркування для індивідуальних велосипедів, прокат самокатів і зарядку для електровелосипедів та електросамокатів, місце для зарядки гаджетів.

У транспортному хабі планують встановити і навігацію, яка показуватиме станції прокату самокатів, велосипедів, інформаційний стенд про проєкт мобільного хабу з навігацію транспорту в місті. Крім цього, на площі встановлять питний фонтан, пристовбурові решітки з ґрунтовими світильниками для підсвітки дерев, велостійки із вмонтованими розетками для електровелосипедів, стійки для стоянки та зарядки самокатів, а спільно з ГО «Плато» тут облаштовують дощовий сад, а на стіні має бути підсвітка.

Із обох боків мають бути вʼюнкі рослини, висадити планують груші Шантеклер та встановити лавку-трибуну для більш неформального проведення часу.

Детальнішу візуалізацію транспортного хабу можна побачити тут. 

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

Нагадаємо, що наприкінці жовтня розпочали роботу з облаштування транспортного хабу на перехресті вулиць Степана Бандери та Чупринки, що навпроти Органного залу. Окрім цього, тривають роботи з демонтажу стінки та облаштування відкосу на вул. Степана Бандери, які планували закінчити до 15 жовтня цього року. Вони затримуються через знайдені захоронення на тій ділянці. Компанія-підрядник працює у супроводі спеціалістів науково-дослідницького центру «Рятівна археологічна служба». До кінця року вулицю на тій ділянці мають відкрити для проїзду громадського транспорту. 

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського, Твоє місто та візуалізація проєкту від ЛКП «Інститут просторового розвитку»

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!