Реконструкція Личаківського парку. Коли завершать роботи та скільки потрібно коштів

2222 0
Реконструкцію парку почали ще п'ять років тому.
Фото умовне/Любомир Зубач

Фото умовне/Любомир Зубач

Реконструкція Личаківського парку у Львові триває вже протягом п'яти років. Станом на сьогодні фінансування проєкту призупинили через війну, проте підрядник продовжує виконувати роботи. Про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначила в.о. керівниці управління екології Львівської міської ради Галина Микітчак.

«Вже провели роботи із облаштування водовідведення. Це те, без чого все інше було б неякісним. Також облаштували велодоріжку та вхід у парк з боку вулиці Пасічної. Доріжка із цієї вулиці веде до дитячого майданчика, так званого «Дракона», і потребує допрацювання, оскільки у минулому році та цьогоріч на реконструкцію Личаківського парку не передбачили фінансування», – зазначила вона. 

Читайте також: У Львівському парку з'явилися вказівники про безпеку дітей. Фото

За словами Галини Микітчак, із підряником, що займається реконструкцією, не розірвали угоду, тому наступні роботи він виконуватиме у борг. Розпочати планують із облаштування дитячого майданчика «Лазанка», де найближчим часом закріплять дві більш якісні гойдалки, на виготовлення яких зараз чекає підрядник.

«Цьогоріч плануємо затупікувати доріжки, щоб вони не розсипалися: розрівняють насипи з гравію і закріплять поребрики. Ми побачимо, чи вдасться ще якість роботи провести, бо коштів на капітальний ремонт не передбачено. З важливого, на що необхідне ще фінансування, це завершення облаштування освітлення у парку», – пояснила в.о. керівниці управління екології.

Читайте також: Як зміняться парки та озера Львова. Відверта розмова з очільницею управління екології.

Договір про реконструкцію Личаківського парку заключали на загальну суму, визначену проєктом. У 2018 році вартість становила 30 мільйонів гривень. Загалом роботи виконали на понад 16 мільйонів гривень. 

«З 2018 року зросли ціни і тому, ми вважаємо, що потрібно буде коригувати проєкт. Багато коштів вкладаємо у роботи, які є найменш помітними – наприклад, каналізування. Оскільки парк розташований на схилі, то дощові води потрібно перехоплювати, щоб не розмивалися схили, доріжки і можна було комфортно користуватися парком. Якщо наступного року виділять достатню суму для завершення робіт, то ми їх завершимо. Це залежить від фінансування», – підкреслила Галина Микітчак.

Зазначимо, що загальна площа парку – 123 тис. кв. метрів. У парку замостять майже 12 тис. кв. м доріжок, облаштують майданчик для вигулу собак та чотири ігрові майданчики для дітей віком від 2 до 12 років. Також тут встановлять майже сотню лавок та проведуть освітлення на всій території парку. За Пагорбом Слави планують висадити бузковий сад, а на схилі вздовж Личаківської хочуть відновити алею з робіній.

Читайте також: У Львові цьогоріч хочуть озеленити центр міста. Що саме планують

Нагадаємо, що реконстуркцію парку Личаківського у Львові розпочали ще у 2018 року. Через три роки підрядник зупинив роботи у парку. Проєктантка Ольга Криворучко тоді у стрімі Tvoemisto.tv пояснювала, що це через неоплачені йому акти виконаних робіт. Станом на той час загальна вартість робіт у парку вже становила 41 млн грн, що прирівнюється до ремонту дороги. Наприкінці 2021-го на Личаківський парк додаково виділили 25 млн гривень. Ці кошти мали скерувати на облаштування доріжок і двох майданчиків. На нижньому майданчику доробляли «дракона, що повзе», а на верхньому – лазанку.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!