На якому етапі створення університетської лікарні у Львові

1491 0
Наразі завершили підготовку ключового пакету документів.
ФОТО: ЛОДА

ФОТО: ЛОДА

У Львові до початку осені планують створити університетську лікарню. Наразі цей процес на етапі погодження. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив виконувач обов’язків ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Орест Чемерис.

Він зазначив, що створення університетської лікарні – одне з найбільш пріоритетних його завдань на новій посаді.

«Одним із пріоритетів Міністерства охорони здоров’я є створення університетської лікарні, загалом повноцінних багатопрофільних лікарень, які увійдуть до структури медичних університетів. Це пов’язане з тим, що зараз в Україні є певні труднощі з допуском кафедральних працівників до лікувальної роботи. Тому створення університетської лікарні, її робота за Програмою медичних гарантій дасть їм можливість доступу до лікувальної роботи», – додав він.

Читайте також: «Укрзалізниця» передає лікарню в центрі Львова. Що там буде 

За його словами, зараз потрібно визначити напрям діяльності лікарні та забезпечити контрактування за Програмою медичних гарантій із НСЗУ. Відтак, ймовірно до початку осені її відкриють, адже працюють над цим понад рік. Наразі завершили підготовку ключового пакету документів. Тривають процедури погодження, місто очікує розпорядження про передачу лікарні Львівської залізниці Львівському національному медичному університету. Детальніше про те, що очікує на медуніверситет, лікарню та про плани нового виконувача обов’язків ректора читайте за посиланням

Нагадаємо, що минулого у МОЗ висловили пропозицію передати клінічну лікарню «Львівської залізниці» під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки. Навіщо Львову університетська клініка та чому працівники проти, читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі. 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!