На якому етапі відновлення університету біля Львова, який постраждав від російських дронів

922 0
Над університетом встановлять купол для додаткового захисту.

У Дублянах тривають протиаварійні роботи в Львівському національному університеті природокористування, який пошкодили російські дрони 1 січня. З пошкодженого корпусу університету демонтували аварійні елементи. Зокрема, невдовзі з Німеччини приїде купол, який захистить корпус від додаткового руйнування. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любмир Зубач 

Зараз будівельники комунального підприємства «Рембуд» демонтують аварійні елементи даху корпусу університету, пошкоджені конструкції перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будівельне сміття. Також уже здійснили демонтаж дзвону та механізму годинника.

За словами чиновника, це роботи, з якими не можна чекати. Їх потрібно виконати, адже вже скоро тут візьмуться за монтаж металевого куполу – тимчасового перекриття, яке убезпечить будівлю від ще більшого руйнування.

Читайте також: Львів 1 січня атакували ворожі «шахеди»: наслідки

«Оскільки споруда зараз частково без даху, а там є дерев’яне перекриття і дуже багато елементів, які руйнуються від замокання, дощів – разом з будівельниками прийняли рішення все це накрити металевим каркасом, облаштувати надійний брезентовий дах, який убезпечить від потрапляння води і вологи, від замерзання і розтріскування мурів. І всі наступні роботи вже будуть виконуватися під цим каркасом. На корпус чекає реставрація. І якщо тривалий час будівля не буде накритою – вона просто знищиться. А звичайне накриття брезентами зовсім не рятує. Тому ми сконтактували з фірмою, яка має такі металеві куполи, зробили замовлення, накриття вже в дорозі до Дублян», – зазначив Любомир Зубач. 

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу Львівщини 1 січня окупанти знищили музей Романа Шухевича та пошкодили будівлю університету в Дублянах. Також постраждав сімейний гуртожиток, його дах вже відремонтували.

Юлія Кметик

Фото: Любомир Зубач 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!