Біля Львова прибрали територію на місці ракетного удару. Будівля університету потребує ремонту

3996 0
Будівля корпусу університету зазнала суттєвих ушкоджень.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Територію перед корпусом Львівського національного університету природокористування у Дублянах вже прибрали від уламків після ракетного обстрілу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Після ракетного обстрілу 1 січня у Дублянах ударною хвилею вибито вікна в гуртожитках, лікарні, каплиці та будинках. Також в навчальних корпусах аграрного університету знищено понад 600 метрів квадратних покрівлі та перекриття. Відтак вся територія біля навчального закладу була захаращена різними уламками. Станом на зараз територія прибрана. Однак сама будівля корпусу університету зазнала суттєвих ушкоджень і потребуватиме значно більше зусиль для виведення із аварійного стану та відновлення», - розповів директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

Читайте також: Львівські рятувальники показали фото наслідків нічної атаки дронами

За його словами, багато мешканців м. Дубляни, помешкання яких зазнали пошкоджень після обстрілу, вже викликали майстрів та зробили замовлення на заміну своїх вікон. Кілька господарів самостійно замінили скло у розбитих шибках.

Водночас у міськраді наголошують, що існує програма надання допомоги мешканцям, які постраждали від ворожих атак, зокрема на заміну пошкоджених вікон та дверей. Йдеться про компенсацію у сумі не більше 12 тис. грн за одне вікно та 8 тис. грн - за вхідні двері.

Для отримання допомоги потрібно звернутись у ЦНАП.

Нагадаємо, музей Романа Шухевича на Білогорщі у Львові повністю зруйнований внаслідок атаки дронами у ніч на 1 січня. Окрім цього, пошкоджено кілька приватних будівель.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!