На закупівлях «Львівводоканалу» зафіксували можливе зловживання. Націнка перевищує 400-500%

900 0
Звернення щодо цього скерували до віповідних органів.
Фото умовне

Фото умовне

Комісія фінансів Львівської міськради зафіксувала можливе зловживання комунального підприємства «Львівводоканал» на тендерних закупівлях. Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів ЛМР. 

«Я знайшла інформацію, яка мене збентежила і почала це досліджувати. Вийшла на якісь певні цифри і задала питання. Про зловживання як факт ще не йдеться», – пояснила у коментарі Tvoemisto.tv голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак. 

Вона каже, що мовиться про закупівлі в період з 1 листопада 2022 року по 31 грудня того ж року.

«Водоканал здійснив ряд проплат ТзОВ «Ета» за комплексні перетворювачі частоти. Там їх є 4 види. У підприємстві пояснили, що окрім самих перетворювачів до них докупляли ще якісь послуги, але це не відобразили в звіті, а пояснили лише на словах. Зараз вони готують документи де це все зроблять, тому що, якщо говорити, що закуплялись лише ці прилади, то виходить, що націнка між закупівлею ТзОВ «Ета» і продажем на підприємство становить подекуди 525%», – додає чиновниця. 

Читайте також: Керівництво Держспецзв'язку підозрюють у заволодінні 62 млн гривень

Наразі комісія скерувала протокольне доручення управлінню контролю і аудиту департаменту «Адміністрація міського голови» та департаменту «Секретаріат ради» з проханням провести внутрішню перевірку щодо можливих зловживань. 

Нагадаємо, що Львівське міське комунальне господарство «Львівтеплоенерго» оштрафували на 550 тис. гривень за зловживання монопольним становищем.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!