Керівництво Держспецзв’язку підозрюють у заволодінні 62 млн гривень

605 0
Наразі правоохоронці підозрюють 6 осіб.
Фото умовне

Фото умовне

Керівництво Держспецзв’язку підозрюють у заволодінні 62 млн грн при закупівлі програмного забезпечення у 2020 – 2022 роках. Про це повідомили у Національному антикорупційному бюро України. 

«Впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові із керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Для цього залучили дві підконтрольні компанії, а закупівлю засекретили, аби уникнути відкритих торгів та забезпечити їх перемогу. З цими компаніями підпорядковане Держспецзв’язку держпідприємство уклало договори на постачання відповідного ПЗ та послуг та перерахувало у 2021-2022 роках кошти у сумі понад 285 млн грн. Проте реальна вартість ПЗ, яке компанії придбали в іноземного виробника, становила 223 млн грн, а різницею у понад 62 млн грн і заволоділи учасники злочину», – йдеться у повідомленні. 

Наразі правоохоронці підозрюють 6 осіб: 

  • Голову Держспецзв’язку та його заступника; 

  • гендиректора та співробітника держпідприємства; 

  • власника групи компаній (організатор схеми) та одного його працівника.

Читайте також: На Львівщині керівник товариства розтратив майже мільйон грн, які призначались для пересленців

Усім їм оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. 

Нагадаємо, що Держспецзв’язку судиться з Львівською міськрадою щодо ділянки біля Митрополичих садів. Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!