На Запорізькій АЕС відключили останню лінію, яка з’єднувалася з енергосистемою України

1099 0
Це сталося через обстріли росіянами ЗАЕС.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли росіянами Запорізької АЕС, була відімкнена остання лінія, яка з'єднувала вузол ЗАЕС/ТЕС із енергосистемою України. Про це повідомили у Енергоатомі

«5 вересня внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли, була відімкнена ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Феросплавна, тобто остання лінія, яка з`єднувала вузол ЗАЕС/ЗаТЕС із енергосистемою України! Як наслідок – був розвантажений та відключений від мережі енергоблок №6, який зараз живить власні потреби ЗАЕС», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський заявив, що росія готується до вирішального енергетичного удару по Європі

Енергоатом зазначає, що протягом останніх трьох діб російські окупаційні війська інтенсивно обстрілювали територію навколо Запорізької АЕС. Внаслідок цього були пошкоджені та відключені лінії електропередачі (ЛЕП) 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, 330 кВ ЗаТЕС – Каховська та ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Мелітополь, а також пошкоджений АТ 750/330 кВ ЗАЕС.

Інші лінії вузла ЗАЕС/ЗаТЕС зазнали пошкоджень ще раніше.

Нагадаємо, що це вже другий випадок такого відключення в історії. Вперше це було 25 серпня. 

Також додамо, що 1 вересня місія МАГАТЕ прибула до Запорізької атомної електростанції в тимчасово окупованому росією Енергодарі. Делегація прибула в Енергодар, попри ранковий інтенсивний обстріл у місті. Глава агентства Рафаель Гроссі зазначав, що місія знала про «збільшення військової активності в цьому районі», але не відмовилася від плану відвідати об'єкт і зустрітися з його персоналом.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!