На засіданні Ставки ухвалили рішення щодо Бахмута

1466 0
Усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона на Бахмутському напрямку.

Джерело: Офіс президента

«Розглянувши перебіг оборонної операції на Бахмутському напрямку, усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Ворог не полишає спроб захопити Бахмут, там тривають бої, – Генштаб

На засіданні також проаналізували забезпечення озброєнням і боєприпасами підрозділів сил оборони на передовій. Окремо обговорили темпи та обсяги надходження техніки й озброєння від партнерів України та їх розподіл по угрупованнях військ. Члени Ставки заслухали доповіді головнокомандувача ЗСУ й командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ про актуальну ситуацію на фронті.

Зазначимо, що Ставка верховного головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового управління, який здійснює стратегічне керівництво Збройними силами. Очолює Ставку Володимир Зеленський, її координатором є секретар РНБО Олексій Данілов. Також до Ставки входять керівники всіх родів військ і сил ЗСУ, очільники Міноборони, Нацполіції, розвідки, прем'єр-міністр та низка інших посадовців.

Нагадаємо, що противник, не рахуючись із втратами, не припиняє штурмувати місто Бахмут та його околиці. Сили оборони України не дали ворогу взяти Бахмут в оперативне оточення, але ситуація залишається дуже складною. На нових супутникових знімках міста Бахмуту видно, що мости через стратегічно важливу річку зруйновані. Зокрема, йдеться про мости через річку Бахмутівка.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!