На завершення реконструкції вулиці Шевченка планують виділити ще 30 млн грн

1697 0
Ці кошти пропонують скерувати з бюджету розвитку 2023.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На завершення реконструкції вулиці Шевченка у Львові планують скерувати 30 мільйонів гривень із бюджету розвитку 2023. Наразі проєкт бюджету ще проходить обговорення, а погодити його мають на сесії депутати ЛМР.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv депутат ЛМР та керівник комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Ігор Зінкевич, частину коштів використають для погашення заборгованості, а іншу – безпосередньо скерують на завершення робіт.

Додамо, що в лютому за сприятливих погодних умов мали б відновити рух автівок на двох відрізках вул. Шевченка – від вул. Яцкова до вул. Бортнянського і від вул. Ярослава Мудрого до житлових комплексів «Ріел» та «Семицвіт».

На обох ділянках постелений нижній шар асфальтобетону. Влаштування другого та третього шарів проводитимуть у весняний період.

Читайте також: Останній етап робіт на вулиці Хмельницького у Львові планують розпочати навесні

Нагадаємо, що від початку воєнного стану в Україні усі підрядні організації призупинили виконання будівельних робіт, реконструкцій, капремонтів, які мали продовжитися, розпочатися чи завершитися на різних вулицях Львова. Однак на початку травня минулого року підрядник вирішив відновити ремонт вул. Шевченка. На той час там зроблено було вже 80% із запланованого у третьому етапі реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Їх проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».​ 

Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазікільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року. Цю ділянку відремонтували за майже 90 млн гривень.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!