На земельних аукціонах продадуть перші ділянки у доєднаних до Львова громадах

1285 0
Там збудують станцію технічного обслуговування та торговельні об’єкти.
фото: львівська громада. агломерація

фото: львівська громада. агломерація

Цього року вперше після створення Львівської територіальної громади на аукціонах продаватимуть комунальну землю в доєднаних громадах. Зокрема, на аукціоні продадуть три ділянки під бізнес у Дублянах та Малих Підлісках. Там збудують станцію технічного обслуговування та торговельні об’єкти. Минулого тижня виконком уже затвердив для цього відповідні містобудівні умови та обмеження.

Джерело: Львівська громада. Агломерація

Йдеться про ділянки, які пустували. На кожну з них на виконкомі затверджуватимуть містобудівні умови та обмеження, буде кадастровий номер та весь пакет документів на землю для інвестора. На минулому засіданні проголосували за містобудівні умови та обмеження для проєктування об‘єкта будівництва на перших трьох земельних ділянках. Після цього має відбутися оцінка вартості землі, через сесію міськради визначать стартову ціну та умови продажу. Уже у 2-му кварталі відбудуться торги.

Читайте також: Готель «Власта» у Львові продали за 115 млн грн

«Такий алгоритм дій означає насамперед прозорість торгів. А містобудівні умови на ділянки – це гарантія того, що на місці, скажімо, запланованої СТО, не з‘явиться житлова багатоповерхова забудова», – пояснюють у департаменті міської агломерації.

Так, у Дублянах для земельного аукціону готують дві земельні ділянки на вулиці Сонячній – Львівській. Там мають збудувати СТО та об’єкт торгівлі. Натомість у Малих Підлісках на площі Незалежності,1 продаватимуть ділянку під будівництво торгового комплексу. У громаді це буде перший такий комплекс.

Нагадаємо, що напередодні місто продало з аукціону ділянку площею 0,42 га на вулиці Шевченка, що у промзоні Рясне-2. Власником ділянки стало ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», заплативши за неї 5 млн 204 тис. грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!