На «Знесінні» рубають дерева. Львів’яни вийшли на пікет

2534 0
На будівництві поблизу парку «Знесіння» незаконно зрубали майже 200 дерев.
фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

На скандальному будівництві на вул. Довбуша, 15, що поруч із ландшафтним парком «Знесіння», представники Держекоіспекції у Львівській області та військової прокуратури зафіксували 186 незаконно зрубаних дерев, – пише Zaxid.net.

Замовником будівництва є ТзОВ «Архібуд». За словами начальника Держекоінспекції у Львівській області Миколи Маланича, зрубані дерева не були аварійними, а забудовник не мав на це жодних дозволів. Працівники Держекоінспекції зафіксували, що 27 із 186 пнів уже є викорчуваними. Розмір заподіяної шкоди за зрубані дерева становить понад 75 тис. грн.

Сьогодні кілька десятків львів'ян влаштували пікет під стінами Львівської міськради. Активісти намагалися привернути увагу жителів міста до скандальної забудови на території парку «Знесіння».

Читайте також: Було дерево, став пень. Обрізання дерев у Львові в запитаннях і відповідях. Фото 

Додамо, 6-го березня, відбулося засідання Господарського суду Львівської області, на якому мали визначити, чи ТзОВ «Архібуд» має право проводити забудову у парку «Знесіння».

«Представники ТзОВ "Архібуд" демонстративно покинули залу суду, оскільки суддя Наталія Березяк не задовольнила клопотання про відвід судді», – написав на своїй сторінці у Facebook активіст Остап Стахів. Наступний розгляд справи призначено на 17-те березня.

Нагадаємо, 8-го листопада минулого року на вул. Довбуша, 15 розпочали будівельні роботи. Однак, як повідомляють у міській Інспекції ДАБК, жодних дозволів на початок будівельних робіт не видавали. Тому працівники виїхали на місце та провели відповідну перевірку. 15-го лютого у Львові громадським діячам та представникам міської ради Львова представили проект забудови у парку «Знесіння».

До слова, раніше Господарський суд Львівської області, задовольнивши заяву військової прокуратури, уже виносив ухвалу про заборону ведення підготовчих та будівельних робіт у парку «Знесіння». 

Опублікувала Марічка Мишок

Фото: Irina Greenyuk/FACEBOOK.COM

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!