Київ

НАБУ проводить обшуки у керівництва «Укрзалізниці». Оновлено

885 0
За інформацією джерел, обшуки пов’язані з закупівлями компанії.
Фото: УЗ

Фото: УЗ

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в службовому кабінеті голови правління «Укрзалізниці» Євгена Лященка. Інформацію ЗМІ підтвердила «Укрзалізниця».

Повідомлялось, обшуки пов’язані зі зловживаннями, виявленими в закупівлях компанії й проходять також вдома у Лященка. У справі також фігурує автомобіль, який отримав один з посадовців «Укрзалізниці» за певні послуги.

Оновлено

Голова правління Євген Лященко підтвердив ситуацію з обшуками, які пов'язані із закупівлями для потреб галузі.

Він зазначив, що правоохоронцям надано доступ до домашніх та робочих приміщень працівників товариства, які передбачені ухвалою суду в рамках розслідування, пов'язаного з діяльністю філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: САП оголосила депутата Київради у міжнародний розшук

«Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника Укрзалізниці — подолання корупційних схем. Сьогодні особисто  надав усі роз'яснення НАБУ, щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко. 
 
Як повідомлялося, минулого тижня НАБУ та САП затримали одного з заступників керівника закупівельного підрозділу Укрзалізниці та провели обшуки в компанії. Він підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в укладенні договорів з «потрібними постачальниками» для потреб залізниці. За свої «послуги» він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн грн. Інформацію про можливі зловживання з боку зазначеного посадовця до правоохоронців, у тому числі і НАБУ, Укрзалізниця передала ще у квітні 2023 року.
 

Додамо, днями детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком додому до бізнесмена Василя Хмельницького.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!