Київ

Над Києвом і областю збили понад три десятки Шахедів. Наслідки нічної атаки

755 0
Це була вже четверта повітряна атака Києва від початку травня.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У повітряному просторі Києва та області в ніч на 8 травня сили ППО  збили 35 іранських ударних БПЛА «Shahed», які застосувала росія. Про це повідомляє військова адміністрація.
 
«В повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30!!! ворожих дронів! Дякуємо ППО! Черговий раз наші воїни відпрацювали відмінно», - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.
 
Внаслідок нічної повітряної атаки в місті є руйнування та травмовані.
 
В Святошинському районі столиці ймовірно, через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло. Зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину.  В Солом’янському районі, пошкоджено резервуар (5т) з витоком дизельного пального (без загоряння), на стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто.
 
Загалом травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога.
 

Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з подальшим горінням газового факела. Газ перекрито, пожежу ліквідовано. Як раніше повідомлялось, падіння уламків на двоповерхову будівлю із пошкодженням газогону сталося у Шевченківському районі.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, загалом минулої ночі було збито 35 БПЛА  «Shahed», усі були спрямовані на Київ та область.

Атака здійснювалася з північного напрямку – з аеродрому Сеща (Брянська область РФ). 

Повітряна тривога в Києві була оголошена о 23:35 і тривала до 03:09.

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!