Нафтогаз готовий забезпечити споживачів газом за 6,99 грн

1889 0
Для клієнтів, які оформили тарифний план «Річний», вартість газу не зміниться.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

«Нафтогаз України» готовий в межах тарифного плану «Місячний» забезпечити природним газом побутових споживачів за ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону. Про це повідомляє департамент з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України».

Для клієнтів, які оформили тарифний план «Річний», вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

Також ГК «Нафтогаз України», як постачальник «останньої надії» (ПОН), готова прийняти всіх побутових споживачів, постачальник яких не зможе або відмовиться постачати газ за регульованою ціною.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що рішення про впровадження державної регульованої ціни є тимчасовим і не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні. У Нафтогазі кажуть, що за необхідності задють страховий механізм – постачальника «останньої надії», який має достатній ресурс природного газу для обслуговування всіх побутових споживачів в Україні.

На нараді Кабміну, президента Володимира Зеленського та фахівців у галузі економіки, електро- і газової енергетики ухвалили рішення зменшити ціни на газ нижче ринкової. Це означає зниження в платіжках людей на понад 30%.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv з’ясувало, чи можуть львів’яни самотужки впливати на цифри у квитанціях за газ та його доставку, аби зменшити суми платежів.

Окрім того, ви можете обрати постачальника з іншого регіону – із Києва, Харкова чи Тернополя. Лише перед тим, як вирішити, якій компанії віддати свої гроші, перевірте на сайті НКРЕКП, чи має вона чинну ліцензію.

Загалом у переліку НКРЕКП є понад 700 компаній, що мають ліцензію на постачання природного газу. Та не всі із них мають досвід роботи із побутовими споживачами та, відповідно, необхідний для цього клієнтський сервіс. Щоб було зручніше обирати, аналітична компанія DiXi Group розробила сайт «Газотека», на якому ви можете порівняти ціни на газ у різних компаній, швидко підрахувати, скільки грошей зекономите за рік на купівлі газу та подати онлайн заявку на зміну постачальника. Детальніше читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!