Наразі ми не бачимо намірів росії застосувати ядерну зброю, – Міноборони

1702 0
Цього не підтверджують також іноземні розвідки та партнери України.
Фото умовне

Фото умовне

Українська та іноземні розвідки не мають інформації стосовно того, що рф має намір використовувати проти України зброю масового знищення, зокрема, ядерну. Про це сказав на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

«Ядерна зброя – це так званий останній козир рф. Наразі ми не бачимо ознак того, що росія може застосувати цю зброю. Таких відомостей немає у нашої розвідки. Також наші іноземні партнери та іноземні розвідки, з якими ми маємо співпрацю та обмін інформацією, також поки що цього не підтверджують», – сказав він. 

Водночас Мотузяник додав, що Україна має бути готова до будь-якого розвитку ситуації, «в тому числі, можливо, й до такого дуже негативного прецеденту». 

Читайте також: На борту російського крайсера могли бути ядерні боєголовки

Зазначимо, що 2 березня російський міністр закордонних справ Сергій Лавров сказав, що Третя світова війна стане ядерною та останньою війною. 24 березня посол РФ в ООН пригрозив вдатися до ядерної війни, якщо НАТО буде провокувати Росію.

Також нагадаємо, що 14 квітня директор Центрального розвідувального управління США Білл Бернз застеріг від несерйозного ставлення до погроз Росії застосувати тактичну ядерну зброю. Водночас радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко заявляв, що російська ядерна атака, якою Україну знову почали лякати – це елемент інформаційної війни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!