Порошенка не пропустили через кордон на Львівщині

13816 0
Його не пустили у зв'язку з скасуванням відрядження.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

П’ятого президента та нардепа від партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка не пропустили через пункт пропуску «Краківець» до Польщі у відрядження. Про це він повідомив у Facebook. 

«Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили.Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту. У Польщі та США у мене заплановані десятки зустрічей», – заявив він 

Як повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко виданню «Українська правда», нардепа не випустили у зв’язку з скасуванням відрядження Верховною Радою. 

«Прикордонники забезпечують оформлення і пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема, і Правил перетину кордону громадянами України. Як відомо, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України», – пояснив прикордонник. 

Читайте також: Хто з чоловіків під час воєнного стану зможе виїхати за кордон з 1 грудня. Пояснення

Також у своєму телеграм-каналі нардеп від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко вказав, що розпорядження спікера ВРУ Руслана Стефанчука скасував віце-спікер Олександр Корнієнко. 

Нагадаємо, понад півмільйона чоловіків призовного віку виїхали з України від початку повномасштабного вторгнення росії.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!