Народних артистів позбавлятимуть звань за підтримку війни в Україні

2822 0
Наразі ведеться робота над поправками в закони, «щоб таких «народних» більше країна не бачила».
Фото: Закон і бізнес

Фото: Закон і бізнес

Народні артисти України, які замовчують або підтримують російську агресію, будуть позбавлені звань. Про це заявив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Всі артисти, які досі «з гордістю» користуються званням народних артистів України, коли їм це зручно, але давно вже такими не є через мовчання або підтримку російської агресії, скоро будуть цих звань позбавлені», – вважає він.

Читайте також: Зеленського просять позбавити звань народних і заслужених артистів Лорак, Лободу і Повалій

За його словами, наразі ведеться робота над поправками в закони, «щоб таких «народних» більше країна не бачила».

Нагадаємо, у березні 2022 року комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради звернувся до президента з ініціативою позбавити почесних звань артистів, які підтримали російську агресію або замовчують війну. Зокрема, йдеться про Володимира Бортка, Василя Горелла, Філіпа Кіркорова, Ігоря Крутого, Кароліну Куєк (Ані Лорак), Таїсію Повалій.

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!