Наш прапор – синьо-жовтий, інших не підніматимемо, – Кулеба

766 0
Кулеба висловив сподівання, що після двох років повномасштабної війни Папа знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну.
Дмитро Кулеба / Фото: Getty Images

Дмитро Кулеба / Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів Папі Римському Франциску, що Україна не підніматиме інших прапорів, окрім синьо-жовтого.

«Наш прапор – синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підніматимемо інших прапорів», написав він у Х.

Читайте також: «Ніхто не думає здаватися»: глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського

За словами Кулеби, найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це «переговорами». 

«Що стосується білого прапора, то з історії першої половини ХХ століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя». 

Водночас очільник зовнішньополітичного відомства України подякував Папі Франциску «за постійні молитви за мир» і висловив сподівання, що після двох років повномасштабної війни Папа знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, «щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців». 

Читайте також: Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор та вести переговори з росією

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором. Згодом у Ватикані пояснили слова Папи – він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Згодом на це відреагував глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук – він переконаний у здатності українців вистояти проти російської агресії, нікому й на гадку не спадає здатися. 

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!