Наскільки Львівщина готова до опалювального сезону

1001 0
В області провели перевірки стану готовності до роботи об’єктів водопостачання та водовідведення на резервних джерелах живлення.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області провели перевірки стану готовності до роботи об’єктів водопостачання та водовідведення на резервних джерелах живлення. Ревізії проводили в межах оцінки готовності Львівщини до опалювального сезону цьогоріч. Про це повідомили в ЛОВА.

«В більшості підприємств наявні та готові до експлуатації резервні джерела живлення, проте були випадки де на підприємствах генератор був наявний, однак не підключений. Крім того, однією з виявлених проблем є те, що практично на усіх об’єктах підприємств області наявний недостатній запас палива для роботи генераторів», – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Богдан Кейван. 

Читайте також: Якщо вимикатимуть світло, тепло все одно буде. Чого очікувати львів'янам цієї зими

Упродовж вересня на об’єктах підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення провели ситуаційні навчання з моделюванням ситуації припинення електропостачання та функціонування об’єктів на резервних джерелах живлення. Відтак,  проінспектували водозабори, насосні станції I-го, II-го та III-го підйому, каналізаційні насосні станції та очисні споруди таких водопровідно-каналізаційних підприємств області: ЛМКП «Львівводоканал», КП «Старосамбірське міське водоканалізаційне господарство», Рудківське ВУЖКГ, Ралівське УЖКГ, КП «Стрийводоканал», КП «Ходорівводоканал», КП «Бродиводоканал», МКП «Золочівводоканал», Буське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства, КП «Червоноградводоканал», КП «Сокальводоканал», КП «Радехівводоканал», КП «ЖКГ Великомостівської МР», МКП «Новояворівськводоканал», МКП «Яворіввода». 

Зауважимо, що відповідно до законодавчих норм опалювальний сезон розпочинається тоді, коли упродовж трьох діб середньодобова температура повітря становить нижче 8 градусів. Подачу тепла до закладів освіти, медицини та культури відновлюють на основі листів-звернень від цих комунальних закладів.

Нагадаємо, раніше у міськраді запевнили, що Львів готовий до опалювального сезону. Всі об'єкти, які потребують резервних джерел живлення, забезпечені ними.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!