Наслідки наймасштабнішої ракетної атаки по Львову. Що вже полагодили

5165 0
Ремонт дахів планують завершити до 1 вересня 2023 року.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Внаслідок наймасштабншого ракетного удару по цивільній інфраструктурі Львова, що стався 6 липня, пошкоджено 17 будинків, з них 13 пам 'ятки архітектури, а 4 будинки на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані. Також вибито
приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев'яні, пошкоджено 17 дахів і 63 машини. Про це повідомив у вівторок, 8 серпня, під час брифінгу заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

З 17 пошкоджених дахів один, на вул. Стрийська, 72, вже повністю відремонтували. Водночас 11 дахів в роботі – по більшості будинків рівень виконання робіт 60-80%. Завершення робіт очікують до 1 вересня 2023 року.

У 5 будинках роботи ще не розпочали: 1 дах на вул. Стрийська, 76а – частина горища перебувае у приватній власності, тому немає доступу до нього, і 4 дахи на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, де тривають першочергові протиаварійні роботи.

Читайте також:  «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Загалом необхідно відновити 3 тис вікон, з них 596 – дерев'яні. Для будинків-пам'яток архітектури замовили та виготовляють дерев'яні вікна. Розпочали демонтаж перших пошкоджених віконних конструкцій і встановлення нових дерев'яних.

Пластикові вікна вже встановлюють у співпраці з благодійною американської організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда. Біля кожного під'їзду буде оголошення з графіком встановлення вікон в будинку.

Також вже відновили 23 міжбалконні зовнішні плити з 33 пошкоджених. Для пошкоджених 11 дверей готують документи на комісію ТЕБ і НС.

Нагадаємо, що до кінця цього тижня у Львові завершать етап розбору завалів у будинках за адресами вул. Стрийська, 62, 64, 66 і 68. З наступного тижня їх почнуть відбудовувати до первісного стану.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!