Як у Львові зміниться вулиця Залізнична після реконструкції

9383 0
На вулиці замінять покриття, облаштують велодоріжки і кілька десятків паркувальних слотів.

Наступного року у Львові планують відремонтувати вулицю Залізничну. Її розширять, облаштують декілька десятків паркомісць, велодоріжки і замінять покриття. Проєкт реконструкції до кінця року на експертизі. Реконструкцію мають розпочати наступного року. Про це Тvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк під час виїзного засідання депутатської комісії міської інфраструктури.

Читайте також: Наступного року у Львові планують почати реконструкцію декількох вулиць

«Нині ще ведуть проєктні роботи, плануємо, що до кінця року проєкт буде готовий і експертиза також. На другий рік будемо приступати до виконання робіт. Ця вулиця дозволить з’єднати вулиці Городоцьку і Шевченка, розвантажити Городоцьку», – зазначила Ірина Маруняк. 

Допоки немає проєкту, вартість робіт не відома. Директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк каже, що рух вулицею буде у двох напрямках, але її значно розширять, щоби облаштувати паркувальні слоти, або ж повноцінну парковку.

«Буде не менше однієї смуги у кожному напрямку, велодоріжки і треба зробити максимальну кількість паркувальних лотів. Плануємо суттєво розширити вулицю для того, щоб зробити паркування, бо вулиця нині дуже запаркована. Тут є чимало підприємств», – каже Микола Власюк.

Проєктанти додають, що від початку Залізничної до заправки «Сокар» облаштують близько 30 паркомісць. Утім, погоджуються, що загалом на вулиці потрібно щонайменше півтори сотні паркомісць.

На перетині вулиці Залізничної із вулицею Луцького облаштують кільцевий рух. Проєктант запевняє, що це необхідно для того, аби не було заторів на Залізничній через лівий поворот на вулицю Луцького.

Покриття вулиці планують облаштувати асфальтобетоном. У паркувальних слотах можливо буде бруківка. Нині вулиця замощена колотим каменем та асфальтом.

Також відремонтують перехід до мосту через залізницю. Ним раніше користувались переважно працівники залізниці, утім зараз тут рух доволі насичений.

Раніше рух на вулиці Залізничній був менш насиченим, нині там з’являється нова житлова забудова. Також на вулиці збільшився трафік, коли почали ремонт на вулиці Шевченка.

Нагадаємо, у Львові триває ремонт вул. Шевченка, і нещодавно на реконструкцію закрили ще одну ділянку ІІІ частини – від вул. Залізничної до вул. Яцкова. Tvoemisto.tv дізналося, на якому етапі реконструкція та коли тут планують закінчити всі роботи. Детальніше про ремонт вулиці читайте тут.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!